trešdiena, 2012. gada 29. februāris

Matīsam - 9

Šodien atkal skolas gaitas, pēc vakardienas deviņu gadu sagaidīšanas un atzīmēšanas.. Un vēl pirms brauciena uz skolu tika pasēdēts uz riteņa un pasapņots..., kad tad viņš varēs braukt, un kad būs rudens.. :)) domādams ar to  pavasari..tik lielas ilgas tagad ir un būs pārņēmušas bērna prātu..
Bet laukā tik putenis un sniega kupenas.., bet neskatoties uz to vakar vakarā ap septiņiem pie Matīsa un arī omes, viņi abi divi februāra jubilāri, bija atbraukuši tādi negaidīti ciemiņi..
Paldies viņiem par to :))


Tā kā tētis bija prom darbā, tad lielās dāvanas pasniegšana, tika uzticēta krusttēvam..
Mans obligātais pienākums ir pildīt bērna vēlmes, un tās pagaidām ir pieticīgas.., kā dekoram jābūt baloniem, nedrīkst aizmirst pasniegt puķes :)) , jābūt dzirkstošam dzērienam, un attiecīgi gadiem, tik reizes jāuzmet gaisā..:))
Un vēl viens interesants lūgums -frī kartupeļi :)), tad nu abi pa brīvbrīsniņu mizojām, griezām un cepām sakarsētā eļļā, tos frī kartupeļus..!!


Krustmāte Evija uz dzimšanas dienu uzcepa gardu medus kūku. Paldies viņai par to! :))


Hip-hip-urrā!! Par deviņiem gadiņiem!!


Visu to labāko tev, dēliņ!! Bučas un mīlam Tevi!!
Gatavosimies tavai 10.gadu ballītei draugu, radu pulciņā.., kā jau Tev apsolīju!!!



Sirsnīgu nedēļu!!!

otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Cilvēks darba nebijās...

Mūspusē... ceļā no Kosas uz Ģikšiem..
Patreiz biežāk sanāk uz Cēsīm braukt, un, tad vienmēr aiz sajūsmas spiedzu, ieraugot, kā ar zirdziņu kokmateriālus vizina laukā no cirsmas!!!
Cilvēks +zirgs +roku darbs!!!


 

Tad nu gāju aprunāties..un palūdzu atļauju arī nobildēt :)) Saprotu, ka pie reizes arī malciņa mājās tiek aizvizināta!!
 Prieks par cilvēkiem, kas dara savu darbiņu..un negaužas..vai cik tas grūti!! Lai veselība un izturība!!!

otrdiena, 2012. gada 14. februāris

Svētki.. mīlestībai..

Pa puķītei, pa bučiņai... mīļi... vienkārši...vismīļākā cilvēka apsveikums :)) un bezgala daudz citādu  sirsniņdienas apliecinājumu visā pasaulē...                
Īpašu Valentīndienu visiem!!!

svētdiena, 2012. gada 12. februāris

trešdiena, 2012. gada 8. februāris

Sveiciens februārī.

Tāds mazliet aizkavējies sveiciens..., jo izskatās, ka bargais sals mazliet atkāpjas.., kaut gan sola pa jaunam mums degungalus pasaldēt.. :))
Aukstumiņš ne pa jokam, kūts galā termometra stabiņš rādīja visus -34 grādus vairākus rītus pēc kārtas, bet pie mājas loga par trīs grādiem mazāk..
Un redz, uz nedēļas beigām mana Mazdiņa arī atteicās sadarboties ar mani un palikām ar opi pusceļā uz Ērgļiem, lai bērnus atvizinātu no skolas mājās... Brālis steidza palīgā, bet pa to laiku, mašīnā aukstumā sēžot salām pamatīgi.. Jo tā ir, ja jāgaida, šķiet, ka laiks velkas tik ilgi...  :))

Bet redz, kamēr Mazdu cenšas dabūt pie dzīvības, kas tā arī neizdevās, tikmēr pāri pļaviņai uz mūsu darbošanos, mierīgi krūmos noraugās alnis...



Liksim aukstumu mierā, kas gan tā par ziemu bez sala??
Nedēļas nogalē visi apciemojām Matīsa krustmāti Ievu, kas bija atbraukusi no Londonas. Ar viņas līdzdalību un padomu tika celtas n-tās reizes mājas, virpinātas pogas bez gala..., protams, neiztika bez puiku strīdiem, jo trīs dienas sadzīvot, trīs dažādiem vecumiem, arī ir diezgan..hmm.. ķecerīgi :))





..pa vidu māju celšanai arī tā..  :))



..un te mājas.. varianti visādi.. tad atpūtas krēsls, tad dīvāni.. pēc noskaņojuma.. kad tik jumts virs galvas :))





Bet mūsu sētā pie lopiem -kūtī, darbi rit savu gaitu, neskatoties ne uz kādu gadalaiku vai laikapstākļiem, vienīgais ziemai ejot uz pavasara pusi, kūtī vairāk ienāk jaunā paaudze.., dzimst teliņi.. :))
  Šie pa mājas logu tvertie kadri, sejā iezīmē smaidu..
Vai vienkāršāk.. pēcpusdienas krosiņš.. 

Siltas domas, tiekamies!!!