otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Es arī uz medībām..

Uzreiz informēju, kuram nepatīk šitā lieta, tas lai ver šo lapu ciet..un tālāk nemaz neiedziļinās.. Es arī mīlu dzīvniekus, bet saprotu arī tādu štelli, kā medības!!!
Un tā...šitajā nedēļas nogalē, aizgāju draugam līdzi, un pirmo reizi piedalījos kolektīvajās medībās, kā "dzinējs"! Uh, kādus gan gargabalus nostaigāju, piedaloties četru mastu "izdzīšanā"!! Īsta sporta diena! (Rakstu pilnīgi noklausītā mednieku sarunvalodā:):))
Fotoaparātu izvilku tikai pēc divu mastu izdzīšanas, tieši uz pusdienām mežā, jo pirms tam kautrējos.., un tā jau bija vecu vecais labais jautājums, kurā avīzē mēs būsim?!? :):)





Pusdienās zupa, desiņas, kuras pats turpat ugunskurā uzcep, kafija vai tēja +bulciņas -kūciņas!!





 Nu, un kad ir gana ēsts, tad atkal instruktāža, par tālāko medību gaitu..

Mūsu dzinēju "atribūti" , protams, pieredzējušie šā aroda lietpratēji, tādu kompasu nemaz neizmantoja! Bet es gan, kā dadzis pieķēros, saviem iedalītajiem instrumentiem:))

Šeit jau esam nostājušies uz masta, un gaidām signālu no mūsu dzinēju "priekšnieka" , kad varam sākt dzīt mastu.. Un obligāts dzinēja likums, pēc katra izdzītā masta, ieraugot mednieku, tu viņam pieej klāt un nostājies soļus trīs iesāņus aiz viņa, un nu jāgaida abiem, kad visi uz masta "ņemsies nost".

Un te izdzītā masta rezultāts..

Te atkal neliela atkāpe un sīkāks skaidrojums.. Pēc katra izdzītā masta mednieki sastājas rindā, un tiek izrunāts un izstāstīts, ko redzēja katrs, apbalvoti ar kādu nezāles vai papardes "kušķi" -pūdelētāji (tie kas aizšāvuši garām) un ar egles zariņu - veiksminieki!!

Uz pēdējo mastu braucot bija gandrīz kā 4 reiz 4 džipu sacensībās, tādi dubļi un  dziļas rises, vēl neiztrūkstošās peļķes! Kur jau nevar vairs piebraukt un iebraukt, tur ar kājām turpina ceļu..

Šo mastu dzenot, mums meitenēm izcirtumā skrēja garām staltbrieža govs ar teļu, acis man platas, mute vaļā, fotoaparāts kaklā, bet bildes nevienas!!! Aizmirsos uz brīdi.. Fū, mednieks nopūdelēja un viņi laimīgi aizskrēja tālāk savās gaitās!!

Pēdējais masts bija gana grūts, grāvjos bebri uztaisījuši sev dambjus, ūdens daudz, pāri netiec, no pārējiem dzinējiem atpaliec, beigās mēs divas meitenes palikām kopā, kolēģītei vēl šķērsojot grāvi, zābaks pilns ar ūdeni, un visas meitenes ar vienu vīrieškārtas dzinēju bijām ar laika starpību, izgājuši laukā no meža, tieši uz vai pie viena mednieka, galu galā bariņā jautrāk! :))


 Vēl sarunas par dienas gaitu, pirms braucam uz vakariņu norises vietu..


Un šeit meiteņu kopbilde.. Labi pastrādājām!!

Protams, vēl jau melnais darbs "kautuvē", bet to gan ne es bildēju, ne kam to rādīt..!?
Vēl tradicionāli tiek taisītas akniņas, un tas virtuves darbiņš tiek uzticēts kādam medniekam, kas garām nošāva, saprotama lieta, ka labi draugi jau viņam iet palīgā..
..Un seko vakara noslēgums, visi zina, ka beigās jau tiek sēsts pie un ap galdiem, gan ēsts, gan dzerts(tas individuāli katram pēc saviem ieskatiem), un neiztrūkstoša lieta ir dziesmu dziedāšana, jo tiešām katrā mednieku kolektīvā ir kāds mednieks(i) ar skaistu balsi!! Un uzdancojām arī!!



Ne putekļu, ne spalvu!!
Jauku nedēļu Jums visiem!!






4 komentāri:

  1. Man šitā lieta nepatīk, bet izlasīju ar lielu interesi! :c)

    AtbildētDzēst
  2. Jau pašā sākumā brīdināju, jo zināju un rēķinājos arī ar tādu reakciju!!
    Bet, ja sapratu pareizi,tad apraksts ir okei!
    Un ko tu mednieku sievām padarīsi, pirms vairāk kā trijiem gadiem, man bija tādas pašas (ne)domas un (pret)nostāja..!!

    AtbildētDzēst
  3. Medības ir ļoti plašs jēdziens, un iztirzāts ir pārpārēm,tur nav ko brīnīties, tā ir normāla lieta!
    Interesanti atkal esi aprakstījusi, man patīk!

    AtbildētDzēst
  4. Es arī medības uztveru kā pašsaprotamu lietu, kam tas nepatīk, nu nevajag, tad līst tajā pasaulītē!!!
    Tā ka tā arī ir, kā tai teicienā ..kokam divi gali..
    Man prieks par meitenēm, kuras iet dzinējmedībās, tā turpināt, katram savs lauciņš.

    AtbildētDzēst