ceturtdiena, 2012. gada 8. marts

Sveiciens martā.

Tik pavasarīgi skan, bet paveroties laukā pa logu, tik sniega kupenas visapkārt..un šorīt pat bija -20 grādu auksts.. Bet priecē dienas siltā saulīte, kas ar visām varītēm, mūs cenšas sasildīt.. kaut sirdī ieliet pavasari!! Un tā es arī jūtos!!!
Vēl pavisam ziemīgi pie mums..


 Tagad puikam uznākusi lielā slēpošana, kā no skolas mājās, tā uz slēpēm, un protams, man kā mammai, jāiet viņam līdzi.. tad nu man savu meistarklasi rāda, kurā gan ir neskaitāmas piezemēšanās, bet nieks vien, stutējas augšā un slēpo tālāk!! :))
Ja vēlāk no skolas atbrauc mājās, tad izslēpojoties, ar tumsiņu vien mājās esam atpakaļ. Toties ieguvums -saldi ciešāks miegs pa nakti!!


Nedēļas nogales tiek pavadītas baudot atpūtu.. pirms gaidāmajiem pavasara darbiem..
Šoreiz boulings..
 Puikam pirmā reize.. un mums interesanti pavērot viņa reakciju, kad gandrīz visi metieni viņam bija garām!! Jā, jā asaras arī par to lija un tika pat vingrots, lai uzlabotu rezultātu!!! :))
 Beigās tētis pažēloja un otrajā piegājienā, viņa spēles laikā tika pacelta aizsargbarjera.. un atkal otrā galējība, bērnu pārņēma lielības velniņš!!! :))




Šonedēļ skolā, pirms pavasara brīvdienām, katru dienu notiek visādi pasācieniņi.. Vakar es biju uz atklātajām stundām, par kurām man jau bija labi iekrāta pieredze, jo esmu to darījusi gana daudz iepriekš, lai pasekotu līdzi, ka tavam bērnam stundās veicas. Manējam puikam labāk sēdēt blakus, jo tad nepārtraukti skatiens vērsts uz manu pusi, nevis skolotājas :))
Bet, ja godīgi jāsaka, tad es izgāzos mūzikas stundā, jo kliboju bērniem līdzi  mūzikas instrumentu atpazīšanā.. :(  
Bet toties prieks bija padarboties kopā ar dēlu un citiem bērniem, vizuālās mācības stundā.. 
Iepriekš bērni ar skolotājas gādību, jau bija sakrāsojuši smiltis, tagad atlika pats foršākais, sabērt traukos -burkās, kā bērni to darīja, un tika iegūts liels prieks par saviem darbiņiem!! 
Bet šeit arī bija līdzīgi, kā Matīsam boulingā, gan tika padusmots, gan arī paraudāts, bet skolotāja godam tika galā, un viss tomēr beidzās ar bērnu smaidiem!!! :))








Izlikti darbiņi apskatei..

Rakstu tādā īpašā dienā sievietēm!!! 
Sveicieni visām tām meitenēm, kurām svētku nekad nav par daudz!!!




8 komentāri:

  1. Bērni ir patiesākie savās izjūtās.. :D
    Sniegs gan jums tur vēl daudz..brr, mana pusē Liepājā gan pavasarīgi! Paldies par sveicieniem, man patīk šie ieraksti :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!
      Jā, tieši bērni.. līdz tam tīņu vecumam.., tad jau cita domāšana..,bet tādi otrklasnieki un bišķi uz augšu.. tiešām interesanti ar viņiem :))

      Dzēst
  2. īsti ziemīgi skati jūsu pusē!Un ļoti skaistas tās krāsainās smilšu pārejas burciņās! Priecīgu arī Tev šo dienu!

    AtbildētDzēst
  3. Tavi ieraksti ir ļoti svarīgi! Tik interesanti redzēt, kā notiek lietas Latvijā. Skolās un laukos! Iedomājies, ja katrs blogotu - ko tik mēs par savu zemi un ikdienu neuzzinātu!!!Super!

    Bet kā, ja nav noslēpums, tās smiltis krāso???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. :)) :))
      Pēc skolotājas teiktā, sapratu, ka uzjauc ar guaša krāsām nelielos traukos nepieciešamo krāsu koncentrātu un iemaisa tajā smiltis (šķidrums nepieciešams tik daudz, lai nedaudz nosedz smiltis, kad par daudz, tad sakalst..gandrīz vai sacementējas..kaut ka tā., un ja kas, tad saspaida un caur sietiņu izsijā ..ir okei.:)) Tā arī stundā tika darīts.. Kad smiltis uzsūkušas visu šķidrumu, liek tās uz plēves/avīzes žāvēties. Respektīvi, vajag izklāt, jo traukā nežūs. Ik pārdienas tās smiltis vajag apmaisīt, lai izžūst kārtīgi.
      Es tik Matīsam teicu, mājās vajag tā pamēģināt, -Mamm, tu ko,tas ir tik grūti?!? :))

      Dzēst
  4. Mīļš paldies par jauko komentāru manā blogā. :)
    Tās pasteļkrāsas debesis pirmajā bildē burvīgas
    Vienmēr esmu gribējusi arī smiltis nokrāsot, tikai līdz šim nebiju zinājusi kā - tāpēc liels paldies par instrukciju, ko atbildēji Lainei iepriekšējā komentārā. :)

    AtbildētDzēst