ceturtdiena, 2013. gada 2. maijs

T-150

Iz drošiem avotiem zinu, ka aci blogā iemet vīriešu dzimtas pārstāvji, tad šis stāsts, kā reiz viņiem...

Nezinu, kuram vēl šāds agregāts, kā traktors T-150 ,tuvākajā apkaimē ir saglabājies no kolhoza laikiem, kas nav aizceļojis uz metāllūžņu punktu, un pats galvenais o jēēē -ejošs dampis!!! :))

Kā mūsmajās smej, ja Belarus nevelk, Jonham Deeram nesanāk, tad jāmeklē pa pažobelēm, no modes izgājušas lietas, un tas būtu mūsu variantā T-150 :))

Pie tam vēl traktors trīs gadus nedarbināts, tad vienā dienā apskatīts, iesmērēts, bāka pielieta, un kā šķīla tā dziesmā!!!

Un mazie puikas, it sevišķi brāļa dēls, stāva sajūsmā par tādu traktoru ar tāāādu skaņu!!!





Vēl jāpaskaidro, ka ar šo kāpurnieku tikai tika arti vai piearti tādi lauki, kur Belarus stiga iekšā.
Šo tīrumu pabeidza art ar Belarusu, ar kāpurnieku tik pāris strēmeles noara.
Jo tomēr tādam dampim, tā degviela bākā strauji plokās!!!

Un es pa ilgiem, ilgiem laikiem, nevaru atcerēties tādu pavasari, ka uz pirmo maiju, kokiem vēl nav mazu lapiņu, pat ievas slinko, pietrūkst visiem mums tā siltuma..



Darbīgu nedēļu!!






8 komentāri:

  1. :) es ar savu vīrieša aci - šo ierakstu vērtēju augstu.

    AtbildētDzēst
  2. Man , kā netehniskam cilvēkam lasot skudriņas skrēja(labā nozīmē) , bet , kā jūtas tie kam ar to ir bijusi, ir vai būs darīšana...., varu tik iedomāties. Un par pavasari..., kā naglai uz galvas, domāju labāk nevar raksturot.:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies, Inga!
      Un varu izstāstīt stāstu, ko jau vai visi draugi zin`, bet man pašai tā patīk, jo gana amizants.
      Jaunības gados:)), kad sāku apgūt braukšanas prasmi, tētim bija krējumkrāsas:)) žigulis, nu un vienreiz no lauka, kas no mājas atrodas, kādus ~2.5km, viņš man liek braukt mājās ar to žiguli, bet pats brauks ar T-150K (tāds pats traktors, tikai ķēžu vietā riteņi), es mašīnā iekāpju, bet uzsākt nekādi nevaru, kā atlaižu sajūgu, tā žigulis noslāpst, un tā vairākas reizes, uz priekšu netieku!!
      Eh, atmetu ar roku tam žikam, iekāpu traktorā un aizbraucu!!! Viegli vadīt viņu!!
      Un mums tas simtpiecdesmitnieks uz riteņiem :)) vēl šodien ir un ejošs!!
      Bet to žiguli es galu galā atkodu un iemācījos ar viņu braukt!!
      Lai dzīvo atmiņas!!!

      Dzēst
  3. Mani sauc Armands, pēc profesijas esmu traktorists. Nevēlēlos vienkārši reģistrēties tāpēc ielīdu anonīmajos. Visa cieņa tev saulīt par labo komentu. Tiešām kāpurnieks pēc Latvijas brīvības atgūšanas ir nepamatoti noniecināts. Daudzi nezin ka kaut vai kāpurnieks ir daudz smagāks par riteņnieku taču ķēdes laukums kas saskaras ar zemi ir krietni lielāks kā riteņnieka 4 riteņu saskares laukums ar augsni. Tā rezultātā kāpurnieks mazāk mīda augsni arot un kultivējot. Kāpurnieka caurejamība ir daudz lielāka kā riteņniekam. Kāpurniekam ir mīnusi. Tas ir lēns, tas nevar pārvietoties pa asfaltu tam ir liels degvielas patēriņš transportā, nu un noteikti tagad būs dārgi traki un tapas kurus pie intensīvas strādāšanas nāksies mainīt reizi divos gados. Vēl vēlos piebilst par tevis pieminēto degvielas patēriņu. Skatoties bildes redzu ka traktoram pievienots 3 korpusu arkls. Ar to veiksmīgi tiktu galā T-74 Vai ДТ-75 bet T-150 var veiksmīgi pavilkt 5-7 korpusus. Tātad tu izmantojot šo mazo arklu palielini degvielas patēriņu dubultā. Katram dampim ir savs instuments izgudrots. Protams, var arī pa zvirbuļiem šut ar lielgabalu, bet cik tas ir izdevīgi....??? Tavā vietā es šim arklam piepirktu T-74 un artu ar to, bet kultivētu ar T-150 ar 12-15m plato kultivatoru.

    AtbildētDzēst
  4. Te atkal Armands ... parādišu video ar šo traktoru un tā modifikācijām galvenajā lomā ....

    http://youtu.be/ZhT8RcXF6R0

    AtbildētDzēst
  5. Un te ir pierādijums ka pat traktora DT-54 jauda ir pietiekama lai pavilktu 3-4 arkla korpusus .... Vēlu veiksmi saimniekošanā un pareizā traktoru un to agregātu izvēlē lai nenāktos ciest zaudējumus degvielā .....

    http://youtu.be/ww26lyrm6B0

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. :) :) :) Vai, Armand, paldies , paldies par padomu padomiem...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Bet, es jau tikai rakstā to T150 kā jau minēju, gribēju izcelt "saulītē", vienkārši parādīt cilvēkiem, kas ieskatās manā blogā, ka mums arī vēl tāāādi seni un ejoši "dampji" mūsmājās arī ir!!!!!!!!!!!!!
      Tas tika man speciāli iepozēts, sanāca paart zemi, kamēr es no mājas atnācu ar fotoaparātu līdz laukam :)
      Bet tai` dienā, mazu citu lauciņu gan uzara, jo belaruss visu laiku pa "burbuli" gāja!!!
      Un nearam zemi ar viņu-T150, un ja aram, tad ar "belarusu", un no kaimiņa ar aizlienētu arklu (nepateikšu, cik tam arklam korpusi :))
      Un mūsmājās arī ir ejošs DT-75!!
      Lūk tā! :))
      Par degvielu jau tad cits stāsts, jo mūsmājās nav aktuāli, tevis pieminētie traktori! :)) Tikai tā starp citu.... :))
      Bet prieks, par tik vērīgiem un gudriem lasītājiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Dzēst